Biblia nu prezintă o ordine pas cu pas pentru prioritățile relației de familie. Totuși, putem privi în Scriptură și să găsim principii generale pentru a stabili prioritățile în relațiile familiei noastre.

1. În mod clar,
DUMNEZEU ESTE PE PRIMUL LOC:
Deuteronomul 6.5: „Să-L iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată puterea ta.”
Toată inima, sufletul și toată puterea trebuie să fie dedicate pentru a-L iubi pe Dumnezeu și pentru a-L face prioritatea numărul unu.


2. Dacă ești căsătorit, URMEAZA
PARTENERUL TAU DE CASATORIE.

Un bărbat căsătorit trebuie să-și iubească soția așa cum Cristos a iubit Biserica (Efeseni 5.25). Prima prioritate a lui Cristos – după ascultarea și glorificarea Tatălui – a fost Biserica. Iată un exemplu pe care un soț ar trebui să-l urmeze: mai întâi Dumnezeu, apoi soția. În același fel, soțiile trebuie să se supună soților lor „ca Domnului” (Efeseni 5.22). Principiul este că soțul unei femei este pe locul doi în prioritățile ei numai după Dumnezeu.

3. Dacă soțul și soția sunt pe locul doi în ordinea priorităților numai după Dumnezeu, și devreme ce soțul și soția sunt un singur trup (Efeseni 5.31), e de la sine înțeles că rezultatul relației de căsătorie
COPIII – trebuie să fie următoarea prioritate.
Părinții trebuie să crească copii evlavioși, care vor fi generația următoare a celor care Îl vor iubi pe Dumnezeu cu toată inima lor
(Proverbele 22.6, Efeseni 6.4), arătând încă o dată faptul că Dumnezeu e pe primul loc. Orice altă relație de familie trebuie să reflecte acest lucru.

4. Deuteronom 5.16 ne spune să ne cinstim
PARINTII,
ca să trăim multe zile și să ne meargă bine. Nu se specifică nicio limită de vârstă, ceea ce ne face să credem că, atâta timp cât părinții noștri sunt în viață, trebuie să-i cinstim. Desigur, odată ce copilul ajunge la vârsta maturității, nu mai este obligat să-i asculte („Copii, ascultați de părinții voștri...”), dar nu există limită de vârstă pentru a-i onora. Putem trage astfel concluzia că părinții sunt următorii în lista priorităților după Dumnezeu, partenerul de căsnicie și copiii noștri.

5. După părinți urmează
CEILALTI MEMBRII AI FAMILIEI
(1 Timotei 5.8).

6. Următorii după familia lărgită în lista priorităților sunt
FRATII IN CREDINTA.
Romani 14 ne spune să nu-i judecăm și să nu-i disprețuim pe frații noștri în credință (v. 10) și nici să nu facem ceva ce l-ar determina pe un frate în credință să se „poticnească” sau să cadă din punct de vedere spiritual. Mare parte din cartea 1 Corinteni cuprinde instrucțiunile date de Pavel cu privire la felul în care biserica trebuie să trăiască în armonie, iubindu-se unii pe alții. Alte îndemnuri pentru frații și surorile în Cristos sunt: „slujiți-vă unii altora în dragoste” (Galateni 5.13), „fiți buni unii cu alții, miloși și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Cristos” (Efeseni 4.32), „mângâiați-vă și întăriți-vă unii pe alți” (1 Tesaloniceni 5.11) și „să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste și la fapte bune” (Evrei 10.24). Și, în cele din urmă,

7. urmează restul lumii (Matei 28.19), cărora trebuie să le ducem Evanghelia, făcându-i ucenici ai lui Cristos.

În concluzie, ordinea scripturală a priorităților este:
1. Dumnezeu,
2. partenerul de căsnicie,
3. copiii,
4. părinții,
5. familia lărgită,
6. frații și surorile în Cristos
7. restul lumii.


Cu toate că uneori trebuie să luăm decizii pentru a ne concentra atenția asupra unei persoane în detrimentul alteia, scopul nu este să neglijăm vreuna dintre relații. Echilibrul biblic este să-I permitem lui Dumnezeu să ne dea putere să îndeplinim toate prioritățile relaționale atât în interiorul, cât și în afara familiei noastre.

 

sursa: http://www.gotquestions.org/Romana/prioritatile-familiei.html

BLOG - FEMEIA CRESTINA

"Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa,
iar femeia nebună o dărâmă
cu înseşi mâinile ei."
Proverbe 14:1

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?