Răspuns: Există mulţi oameni care se gândesc cu frică la o listă de şapte păcate de moarte despre care ei presupun că Dumnezeu nu le iartă niciodată. Este într-adevăr această idee a “celor şapte păcate de moarte” biblică? Da şi nu. Proverbe 6:16-19 spune: “Şase lucruri urăşte Domnul, şi chiar şapte Îi sunt urâte: (1) ochii trufaşi, (2) limba mincinoasă, (3) mâinile care varsă sânge nevinovat, (4) inima care urzeşte planuri nelegiuite, (5) picioarele care aleargă repede la rău, (6) martorul mincinos, care spune minciuni, şi (7) cel ce stârneşte certuri între fraţi”.

Cei mai mulţi oameni înţeleg prin lista “celor şapte păcate de moarte” următoarele: mândria, invidia, lăcomia, pofta trupească, mânia, aviditatea şi lenea. Cu toate că acestea sunt cu siguranţă păcate, ele nu sunt descrise în Biblie ca fiind “cele şapte păcate de moarte”. Lista tradiţională a “celor şapte păcate de moarte” poate fi luată ca o modalitate bună pentru a categorisi păcatele între ele. Aproape fiecare păcat care ar putea fi imaginat se poate încadra într-una din cele şapte categorii biblice. Însă ceea ce este mai important este faptul că nici unul dintre aceste şapte păcate nu este mai “de moarte” decât oricare alt păcat. Toate păcatele duc la moarte (Romani 6:23). Lăudat să fie Dumnezeu pentru faptul că prin Mântuitorul Isus Hristos, toate păcatele noastre, inclusiv “cele şapte păcate de moarte” pot fi iertate (Matei 26:28; Faptele Apostolilor 10:43; Efeseni 1:7).

sursa: http://www.gotquestions.org/Romana/sapte-pacate-moarte.html

BLOG - FEMEIA CRESTINA

"Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa,
iar femeia nebună o dărâmă
cu înseşi mâinile ei."
Proverbe 14:1

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?