Răspuns:
1 Ioan 5.16 este unul dintre cele mai dificile versete de interpretat din Noul Testament. „Dacă-l vede cineva pe fratele său săvârșind un păcat care nu duce la moarte, să se roage; și Dumnezeu îi va da viața, pentru cei ce n-au săvârșit un păcat care duce la moarte. Este un păcat care duce la moarte; nu-i zic să se roage pentru păcatul acela.” Dintre toate interpretările existente, niciuna nu pare să răspundă la toate întrebările privitoare la acest verset. Cea mai bună interpretare poate fi găsită comparând acest verset cu ceea ce s-a întâmplat cu Anania și Safira, în Faptele Apostolilor 5.1-10 (vezi și 1 Corinteni 11.30). Păcatul „care duce la moarte” unul este deliberat, comis cu voia, continuu și fără să aibă loc pocăința pentru el. Dumnezeu, în harul Său, le permite copiilor Săi să păcătuiască fără să îi pedepsească imediat. Totuși, vine un punct în care Dumnezeu nu îi mai permite unui credincios să continue în păcat, fără să se pocăiască. Când se ajunge la acest punct, Dumnezeu decide uneori să pedepsească un creștin, chiar și până acolo încât să îi ia viața.

Exact acest lucru l-a făcut în Faptele Apostolilor 5.1-10 și în 1 Corinteni 11.28-32. Acesta este poate lucrul pe care l-a descris Pavel bisericii din Corint în 1 Corinteni 5.1-5. Trebuie să ne rugăm pentru creștinii care păcătuiesc. Totuși, poate veni un moment de la care Dumnezeu nu va mai auzi rugăciunile făcute pentru un credincios care păcătuiește și pentru care a hotărât că este cuvenită judecata. Este dificil de conștientizat că există un moment în care este prea târziu să te rogi pentru o persoană. Dumnezeu este bun și drept și va trebui să Îl lăsăm pe El să decidă când este prea târziu.

sursa: https://www.gotquestions.org/Romana/pacatul-care-duce-moarte.html

BLOG - FEMEIA CRESTINA

"Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa,
iar femeia nebună o dărâmă
cu înseşi mâinile ei."
Proverbe 14:1

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?