Răspuns: 2 Corinteni 6:14 spune: “Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?” Deşi acest pasaj nu menţionează în mod specific termenul căsătorie, în mod clar are implicaţii în ceea ce priveşte căsătoria. Şi pasajul continuă astfel: “Ce înţelegere poate fi între Hristos şi Belial? Sau ce legătură are cel credincios cu cel necredincios? Cum se împacă Templul lui Dumnezeu cu idolii? Căci noi suntem Templul Dumnezeului celui viu, cum a zis Dumnezeu: „Eu voi locui şi voi umbla în mijlocul lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, şi ei vor fi poporul Meu.” De aceea: „Ieşiţi din mijlocul lor, şi despărţiţi-vă de ei, zice Domnul; nu vă atingeţi de ce este necurat, şi vă voi primi” (2 Corinteni 6:15-17).

Biblia merge mai departe şi spune: “Nu vă înşelaţi: „Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune”” (1 Corinteni 15:33). A avea orice fel de relaţie intimă cu un necredincios poate conduce rapid şi uşor la lucruri care îţi vor fi piedici în umblarea ta cu Hristos. Noi suntem chemaţi la evanghelizarea celor pierduţi şi nicidecum la a deveni intimi cu aceştia. Nu este nimic greşit în a construi relaţii de prietenie de calitate cu necredincioşii – însă acesta este cel mai apropiat nivel până la care putem merge. Dacă îi faci curte unui necredincios, care consideri că îţi este prioritatea, să întreţii o relaţie romantică cu acea persoană, sau să îl câştigi pentru Hristos? Dacă eşti căsătorit(ă) cu un necredincios/necredincioasă, cum puteţi voi doi să cultivaţi o relaţie intimă cuprinzând şi aspectele spirituale în căsătoria voastră? Cum poate fi construită o căsnicie de calitate dacă voi doi aveţi opinii divergente cu privire la cel mai important lucru din univers – persoana Domnului Isus Hristos?

sursa: http://www.gotquestions.org/Romana/casatorie-necredincios.html

BLOG - FEMEIA CRESTINA

"Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa,
iar femeia nebună o dărâmă
cu înseşi mâinile ei."
Proverbe 14:1

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?