Răspuns: Răspunsul la această întrebare depinde cumva de ce înţelegem prin a “trăi împreună”. Dacă aceasta presupune relaţii sexuale – cu siguranţă este păcat. Relaţiile sexuale dinaintea căsătoriei sunt în mod repetat condamnate în Sfintele Scripturi, alături de toate celelalte forme de imoralitate sexuală (Faptele Apostolilor 15:20; Romani 1:29; 1 Corinteni 5:1; 6:13,18; 7:2; 10:8; 2 Corinteni 12:21; Galateni 5:19; Efeseni 5:3; Coloseni 3:5; 1 Tesaloniceni 4:3; Iuda 7). Biblia promovează abstinenţa completă în afara şi înainte de căsătorie. Relaţiile sexuale înainte de căsătorie sunt la fel de grave ca şi adulterul şi alte forme de imoralitate sexuală, întrucât toate implică relaţii sexuale cu cineva cu care nu este într-o relaţie de căsătorie.

Dacă "a trăi împreună" înseamnă a locui în aceeaşi casă, probabil că discuţia noastră poate fi de altă natură. În esenţă, nu este nimic greşit sau rău pentru un bărbat şi o femeie să locuiască în aceeaşi casă – DACĂ aceasta nu presupune absolut nimic imoral. Cu alte cuvinte, problema în acest caz constă în aceea că se creează condiţiile sau premisele pentru imoralitate (1 Tesaloniceni 5:22; Efeseni 5:3) şi că se creează condiţii imense pentru ispite în ce priveşte aspectele de imoralitate. Biblia ne porunceşte să fugim de imoralitate şi să nu ne expunem la tentaţii şi ispite de imoralitate (1 Corinteni 6:18). Mai este şi problema aparenţelor. Un cuplu care locuieşte împreună este aproape întotdeauna asociat cu unul care trăieşte împreună, se culcă împreună – şi este natural ca oamenii să privească lucrurile astfel. Chiar dacă coabitarea în aceeaşi locuinţă nu este un păcat în sine, aparenţele create de acest lucru conduc la asocierea cu păcat a acestei practici. Biblia ne spune să evităm chiar şi aparenţele de păcat (1 Tesaloniceni 5:22; Efeseni 5:3), să fugim de imoralitate şi să facem astfel încât nimeni să nu se poticnească din cauza noastră sau să fie ofensat ca urmare a acţiunilor noastre. În concluzie, credem că dacă un cuplu trăieşte împreună înainte de căsătorie, acesta nu este un lucru care Îl onorează pe Dumnezeu.

sursa: http://www.gotquestions.org/Romana/trai-impreuna.html

BLOG - FEMEIA CRESTINA

"Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa,
iar femeia nebună o dărâmă
cu înseşi mâinile ei."
Proverbe 14:1

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?