Răspuns: Biblia ne spune că, în afară de Domnul Isus Cristos, nimeni n-a văzut vre-o dată pe Dumnezeu (Ioan 1:18). În Exod 33:20, Dumnezeu a spus, "Fața nu-Mi poți vedea, căci nu poate nimeni să Mă vadă și să mai trăiască." Aceste texte par să contrazică altele care descriu anumiți oameni care „L-au văzut pe Dumnezeu.” De exemplu, citim în Exodul 33:11 că Moise a vorbit cu Dumnezeu ”față-n față.” Cum a putut Moise să vorbească cu Dumnezeu ”față-n față,” dacă nimeni nu poate vedea fața Lui Dumnezeu și să mai trăiască? În acest exemplu, expresia ”față-n față” este o figură de stil care ne arată că ei erau în strânsă comuniune. Dumnezeu și Moise vorbeau unul cu altul ”ca și cum” ei ar fi fost doi oameni care au avut o conversație intimă.

În Geneza 32:30, Iacov L-a văzut pe Dumnezeu apărând ca un înger—el nu L-a văzut pe Dumnezeu. Părinții lui Samson s-au înspăimântat când și-au dat seama că ei L-au văzut pe Dumnezeu (Judecători 13:22), dar de fapt ei L-au văzut pe Dumnezeu întruchipat în înger. Domnul Isus a fost Dumnezeu întrupat (Ioan 1:1,14) și atunci când oamenii L-au văzut pe El, L-au văzut pe Dumnezeu. Deci, da Dumnezeu poate fi "văzut" și mulți oameni "L-au văzut" pe Dumnezeu. În același timp, nimeni nu a văzut pe Dumnezeu revelat în toată splendoarea Sa. În condiția noastră de oameni căzuți în păcat, dacă Dumnezeu s-ar descoperi în toată slava Sa, noi am fi mistuiți. De aceea Dumnezeu ni se descoperă în forme care ne sunt accesibile nouă ca să-L putem "vedea." Oricum, acest lucru este diferit de acela de a-L vedea pe Dumnezeu în toată slava și sfințenia Lui. Oamenii au avut vedenii ale Lui Dumnezeu, imagini, și apariții ale Lui, dar nimeni nu L-a văzut vre-odată pe Dumnezeu în toată plinătatea Lui (Exod 33:20).

 

sursa: http://www.gotquestions.org/Romana/vezi-Dumnezeu.html

BLOG - FEMEIA CRESTINA

"Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa,
iar femeia nebună o dărâmă
cu înseşi mâinile ei."
Proverbe 14:1

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?