Răspuns: Când Dumnezeu a făcut acele minuni uimitoare pentru poporul Israel, l-au ascultat ei pe Dumnezeu din pricina minunilor? Nu. În mod constant, Israelul a fost răzvrătit și neascultător de Dumnezeu, cu toate că au văzut acele minuni. Poporul care a văzut cum Dumnezeu a despicat Marea Roșie, mai târziu nu a putut crede că Dumnezeu va fi în stare să biruiască pe locuitorii Canaanului pentru a le da lor Țara Promisă. Citește pilda Domnului Isus din Luca 16:19-31. În acea pildă, omul din iad l-a rugat pe Avraam să-l trimită pe Lazăr să-i avertizeze pe frații lui să nu ajungă în iad. Avraam i-a spus , “Dacă nu vor asculta de Moise și de profeți, nu vor fi convinși nici chiar dacă va învia cineva din morți.” (Luca 16:31).

Isus a făcut nenumărate minuni, dar marea majoritate a oamenilor de atunci, nu a crezut în El. Dacă Dumnezeu ar face și astăzi minunile pe care Le-a făcut în trecut, ar fi cu același rezultat. Oamenii ar fi uimiți și ar crede în Dumnezeu pentru o scurtă perioadă de timp. Acea credință ar fi superificială și ar dispare în clipa în care ceva neașteptat sau înfricoșător s-ar întâmpla în viața lor. O credință bazată pe minuni nu este o credință matură. Dumnezeu a făcut cea mai mare minune în Întruparea Domnului Isus, și în moartea Lui pe cruce pentru păcatele noastre (Romani 5:8), ca noi să putem fi mântuiți (Ioan 3:16). Dumnezeu încă face minuni—dar cele mai multe trec neobservate, sau sunt pur și simplu tăgăduite. Nevoia noastră nu este de minuni, ci ceea ce noi avem nevoie este să credem în minunea mântuirii prin credință în Domnul Isus Cristos.

Un alt lucru important de reținut este faptul că scopul minunilor a fost să autentifice pe făcătorul de minuni. Faptele Apostolilor 2:22 spune, “Bărbaţi Israeliţi, ascultaţi cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastră prin minunile, semnele şi lucrările pline de putere, pe care le-a făcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, după cum bine ştiţi.” Același lucru este spus despre Apostoli, “Semnele unui apostol le-aţi avut printre voi în toată răbdarea, prin semne, puteri şi minuni care au fost făcute între voi.” (2 Corinteni 12:12). Vorbind despre Evanghelie, Evrei 2:4 declară, “în timp ce Dumnezeu întărea mărturia lor cu semne, puteri şi felurite minuni, şi cu darurile Duhului Sfânt, împărţite după voia Sa!.” Noi avem astăzi Adevărul Domnului Isus în Biblie. De asemenea, avem scrierile Apostolilor înregistrate în Scriptură. Învățătura Domnului și a Apostolilor, constituie piatra de temelie a credinței noastre (Efeseni 2:20). În acest sens, minunile nu mai sunt necesare, căci mesajul Domnului Isus și al Apostolilor Lui a fost atestat, și înscripturat cu grijă în Biblie. Dumnezeu însă, încă face minuni. Dar în același timp, noi nu trebuie să așteptăm să vedem apariția minunilor ca în timpurile biblice.

 

sursa: http://www.gotquestions.org/Romana/Dumnezeu-face-minuni.html

BLOG - FEMEIA CRESTINA

"Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa,
iar femeia nebună o dărâmă
cu înseşi mâinile ei."
Proverbe 14:1

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?