Răspuns: Într-un sens anumit, Dumnezeu iubește întreaga lume, (Ioan 3:16; 1 Ioan 2:2; Romani 5:8). Această dragoste este necondiționată – este bazată pe simplu fapt că Dumnezeu este Un Dumnezeu al dragostei (1 Ioan 4:8,16). Dragostea Lui Dumnezeu pentru omenire, se poate vedea în mila Lui Dumnezeu și în faptul că Dumnezeu nu pedepsește imediat toate păcatele (Romani 3:23; 6:23). Dacă Dumnezeu nu ar iubi lumea, toată lumea ar fi deja în iad. Dragostea Lui Dumnezeu se manifestă și în faptul că El dă oamenilor șanse să se pocăiască (2 Petru 3:9). Dar faptul că Dumnezeu iubește pe toți nu înseamnă că El ignoră păcatul. Dumnezeu este și Un Dumnezeu al dreptății (2 Tesaloniceni 1:6). Păcatul nu poate rămânea nepedepsit pentru vecie (Romani 3:25-26).

Cea mai mare demonstrație de dragoste din veșnicie este descrisă în Romani 5:8, “Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că pe când eram noi încă păcătoși, Cristos a murit pentru noi.” Oricine ignoră dragostea Lui Dumnezeu, respinge pe Domnul Isus ca Mântuitor, și neagă pe Acela care L-a răscumpărat (2 Petru 2:1) – acea persoană va cădea sub mânia veșnică a Lui Dumnezeu (Romani 1:18). În dragostea Lui (Romani 6:23), Dumnezeu iubește necondiționat pe oricine, prin faptul că-și arată mila Lui la toți. Însă Dumnezeu iubește condiționat pe aceia care se încred în Fiul Lui pentru mântuirea lor (Ioan 3:36). Numai cei care cred în Domnul Isus ca Domnul și Mântuitorul lor, vor avea parte de dragostea Lui Dumnezeu pentru veșnicie.

Iubește Dumnezeu pe oricine? Da. Iubește Dumnezeu pe creștini mai mult decât pe necreștini? Nu. Îi iubește Dumnezeu pe creștini într-un alt fel decât pe ceilalți? Da, în mod egal pe toți prin faptul că le arată mila Lui. Dar Dumnezeu iubește numai pe creștini prin faptul că ei beneficiază de harul și mila Lui veșnică precum și de dragostea Lui veșnică în cer. Dragostea Lui Dumnezeu este cea care trebuie să ne atragă pe toți să primim dragostea Lui veșnică!

 

sursa: http://www.gotquestions.org/Romana/Oricine-este-iubit-Dumnezeu.html

BLOG - FEMEIA CRESTINA

"Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa,
iar femeia nebună o dărâmă
cu înseşi mâinile ei."
Proverbe 14:1

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?