Răspuns:
Dumnezeu a hotărât să le ofere o alegere atât oamenilor, cât şi îngerilor. În timp ce Biblia nu ne oferă multe detalii cu privire la răzvrătirea lui Satan şi a îngerilor căzuţi, se pare că Satan – probabil cel mai mare dintre îngeri (Ezechiel 18:12-18) – în mândria sa, a ales să se răzvrătească împotriva lui Dumnezeu în încercarea de a deveni propriul său dumnezeu. Satan (Lucifer) nu a dorit să I se închine sau să Îl asculte pe Dumnezeu; el a dorit să fie Dumnezeu (Isaia 14:12-14). Apocalipsa 12:4 este interpretat ca fiind o descriere figurată a unei treimi dintre îngeri, care au ales să îl urmeze pe Satan în răzvrătirea lui, devenind îngeri căzuţi – demoni.

Spre deosebire de oameni însă, alegerea pe care îngerii au avut-o de a-l urma pe Satan sau de a-I rămâne credincioşi lui Dumnezeu este una veşnică. Biblia nu vorbeşte despre nicio ocazie oferită îngerilor căzuţi pentru a se pocăi şi a primi iertare. De asemenea, Biblia nu indică faptul că ar fi posibil ca şi alţi îngeri să păcătuiască. Îngerii care I-au rămas credincioşi lui Dumnezeu sunt descrişi ca „îngeri aleşi” (1 Timotei 5:21). Satan şi îngerii căzuţi L-au cunoscut pe Dumnezeu în toată gloria Sa. Faptul că s-au răzvrătit, în ciuda a ceea ce au ştiut despre Dumnezeu, a însemnat apogeul răului. Drept urmare, Dumnezeu nu le oferă lui Satan şi celorlalţi îngeri căzuţi oportunitatea de a se pocăi. Mai mult, Biblia nu ne dă niciun motiv să credem că ei s-ar pocăi, chiar dacă Dumnezeu le-ar oferi aceasta şansă (1 Petru 5:8). Dumnezeu le-a oferit lui Satan şi îngerilor căzuţi aceeaşi alegere pe care le-a dat-o şi lui Adam şi Evei, de a-L asculta sau nu. Îngerii au putut alege de bunăvoie. Dumnezeu nu l-a forţat sau încurajat pe niciun înger să păcătuiască. Satan şi îngerii căzuţi au păcătuit în urma propriei alegeri şi, drept urmare, sunt vrednici de mânia veşnică a lui Dumnezeu, în Iazul de foc.

De ce le-a oferit Dumnezeu această alegere îngerilor, când ştia care vor fi rezultatele? Dumnezeu a ştiut că o treime dintre îngeri se vor răzvrăti şi, astfel, vor fi condamnaţi la focul cel veşnic. Dumnezeu, de asemenea, a ştiut că Satan va duce mai departe răzvrătirea sa, prin ispitirea umanităţii în păcat. De ce a îngăduit Dumnezeu aceasta? Biblia nu ne dă un răspuns explicit la această întrebare. Putem pune aceeaşi întrebare cu privire la aproape orice acţiune rea. De ce o îngăduie Dumnezeu? În cele din urmă, este vorba despre suveranitatea lui Dumnezeu peste creaţia Sa. Psalmistul ne spune: „Căile lui Dumnezeu sunt desăvârşite” (Psalmul 18:30). Dacă, într-adevăr, căile lui Dumnezeu sunt „desăvârşite”, atunci putem avea încredere că tot ceea ce face El – şi orice permite El – este desăvârşit. Astfel, planul perfect al Dumnezeului nostru perfect a fost de a permite păcatul. Gândurile noastre nu sunt gândurile lui Dumnezeu, iar căile noastre nu sunt căile lui Dumnezeu, cum ne reaminteşte Isaia 55:8-9.

sursa: https://www.gotquestions.org/Romana/Dumnezeu-ingaduie-ingerilor-pacatuiasca.html

BLOG - FEMEIA CRESTINA

"Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa,
iar femeia nebună o dărâmă
cu înseşi mâinile ei."
Proverbe 14:1

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?