Răspuns:
Biblia nu ne oferă identitatea exactă a „Îngerului Domnului”. Totuşi, avem multe indicii importante referitoare la identitatea sa. În Vechiul şi Noul Testament găsim referiri la „îngerii Domnului”, „un înger al Domnului” şi „Îngerul Domnului”. Se pare că atunci când se foloseşte articolul hotărât („îngerul”), se specifică o fiinţă unică, separată de ceilalţi îngeri. Îngerul Domnului vorbeşte ca Dumnezeu, Se identifică pe Sine cu Dumnezeu şi exercită responsabilităţile lui Dumnezeu (Geneza 16:7-12; 21:17-18; 22:11-18; Exodul 3:2; Judecătorii 2:1-4; 5:23; 6:11-24; 13:3-22; 2 Samuel 24:16; Zaharia 1:12; 3:1; 12:8). În câteva dintre aceste apariţii, cei care L-au văzut pe Îngerul Domnului s-au temut pentru viaţa lor pentru că „L-au văzut pe Domnul”. Astfel, este clar că cel puţin în câteva instanţe, Îngerul Domnului este o teofanie, o apariţie a lui Dumnezeu în formă fizică.

Apariţiile Îngerului Domnului încetează după întruparea lui Hristos. Îngerii sunt menţionaţi adesea în Noul Testament, dar „Îngerul Domnului” nu este menţionat niciodată în Noul Testament. Este posibil ca apariţiile Îngerului Domnului să fie manifestări ale lui Iisus înainte de întruparea Sa. Iisus a spus despre Sine că este „dinainte să se nască Avraam” (Ioan 8:58), aşa că este logic ca El să fie activ şi să lucreze în lume. Indiferent dacă Îngerul Domnului a fost apariţia (preîntruparea) lui Hristos (Hristofanie) sau o apariţie a lui Dumnezeu Tatăl (Teofanie), este foarte probabil că expresia „Îngerul Domnului” identifică o apariţie fizică a lui Dumnezeu.

sursa: https://www.gotquestions.org/Romana/Ingerul-Domnului.html

BLOG - FEMEIA CRESTINA

"Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa,
iar femeia nebună o dărâmă
cu înseşi mâinile ei."
Proverbe 14:1

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?