Răspuns:
Îngerii sunt fiinţe create de Dumnezeu (Coloseni 1:15-17) şi sunt complet diferiţi de oameni. Ei sunt agenţii speciali ai lui Dumnezeu pentru a duce la îndeplinire planul Său şi pentru a le sluji urmaşilor lui Hristos (Evrei 1:13-14). Nu există niciun indiciu că îngerii au fost înainte fiinţe omeneşti sau altceva – ei au fost creaţi ca îngeri. Îngerii nu au nevoie de răscumpărarea pe care Hristos a venit să o ofere rasei umane şi nici nu o pot experimenta. 1 Petru 1:12 descrie dorinţa lor de a privi în Evanghelie, dar ea nu este pentru ei ca s-o experimenteze. Dacă ar fi fost oameni înainte, conceptul mântuirii nu ar fi fost un mister pentru ei, pentru că ar fi experimentat ei înşişi asta. Da, ei se bucură când un păcătos se întoarce la Hristos (Luca 15:10), dar mântuirea în Hristos nu este pentru ei.

În cele din urmă, trupul credinciosului în Hristos moare. Ce se întâmplă mai apoi? Duhul credinciosului merge pentru a fi cu Hristos (2 Corinteni 5:8). Credinciosul nu devine un înger. Este interesant că atât Ilie cât şi Moise au fost recunoscuţi pe Muntele Schimbării la Faţă. Nu s-au transformat în îngeri, ci au apărut ca ei înşişi – deşi glorificaţi – şi au fost recunoscuţi de Petru, Iacov şi Ioan.

În 1 Tesaloniceni 4:13-18, Pavel ne spune că cei credincioşi în Hristos au adormit în Iisus; adică, trupurile lor au murit, însă duhurile lor sunt vii. Acest text ne spune că la întoarcerea lui Hristos, El îi va aduce cu Sine pe cei adormiţi în El, iar mai apoi trupurile lor vor fi înviate, făcute noi asemenea trupului înviat al lui Hristos, pentru a fi unite cu duhurile pe care le aduce cu El. Toţi credincioşii în Hristos care sunt în viaţă la întoarcerea lui Hristos vor avea trupurile schimbate pentru a fi asemenea Lui şi vor fi complet înnoiţi în duhul lor, nemaiavând o natură păcătoasă.

Toţi credincioşii în Hristos se vor recunoaşte unii pe alţii şi vor trăi cu Domnul pentru totdeauna. Îl vom sluji veşnic, nu ca îngeri, ci alături de îngeri. Mulţumiri fie aduse Domnului pentru speranţa vie pe care i-o oferă credinciosului în Iisus Hristos.

sursa: https://www.gotquestions.org/Romana/trasformarea-ingeri.html

BLOG - FEMEIA CRESTINA

"Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa,
iar femeia nebună o dărâmă
cu înseşi mâinile ei."
Proverbe 14:1

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?