Răspuns:
Căderea lui Satan din rai este descrisă în mod simbolic în Isaia 14:12-14 şi Ezechiel 28:12-18. În timp ce aceste două pasaje se referă specific la împăraţii Babilonului şi Tirului, ele fac referire la puterea spirituală din spatele acestor împăraţi, adică Satan. Aceste pasaje descriu de ce a căzut Satan, dar nu menţionează specific când a avut loc această cădere. Ceea ce ştim sunt următoarele: îngerii au fost creaţi înaintea pământului (Iov 38:4-7). Satan a căzut înainte de a-i ispiti pe Adam şi pe Eva în Grădină (Geneza 3:1-14). Căderea lui Satan, deci, trebuie să fi avut loc cândva între timpul când au fost creaţi îngerii şi înainte să îi ispitească pe Adam şi pe Eva în Grădina Edenului. Dacă au trecut minute, ore sau zile înainte de ispitirea lui Adam şi a Evei în Grădină, Scriptura nu ne spune specific.

Cartea Iov ne spune că, cel puţin pentru un timp, Satan are încă acces la rai şi la tronul lui Dumnezeu. „Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfăţişat înaintea Domnului. Şi a venit şi Satan în mijlocul lor. Domnul a zis Satanei: «De unde vii?» Şi Satan a răspuns Domnului: «De la cutreierarea pământului şi de la plimbarea pe care am făcut -o pe el. »” (Iov 1:6-7) Se pare că în acel timp Satan încă se mişca în libertate între rai şi pământ, vorbind cu Dumnezeu direct şi dând socoteală pentru activităţile sale. Nu ştim când i-a întrerupt Dumnezeu accesul.

De ce a căzut Satan din ceruri? Satan a căzut datorită mândriei. El a dorit să fie Dumnezeu, nu să fie un slujitor al lui Dumnezeu. Observaţi numeroasele afirmaţii „mă voi…” din Isaia 14:12-15. Ezechiel 28:12-15 îl descrie pe Satan asemenea unui înger nemaipomenit de frumos. Satan a fost probabil cel mai înalt între îngeri, cel mai frumos între creaturile lui Dumnezeu, însă el nu a fost mulţumit cu poziţia lui. În schimb, Satan a dorit să fie Dumnezeu, adică să Îl dea pe Dumnezeu jos de pe tron şi să preia stăpânirea Universului. Satan a dorit să fie Dumnezeu, şi e interesant că tocmai cu aceasta i-a ispitit pe Adam şi pe Eva în Gradina Edenului (Geneza 3:1-5). Cum a căzut Satan din rai? De fapt, căderea nu este o descriere exactă. Ar fi mai corect spus că Dumnezeu l-a scos pe Satan din ceruri (Isaia 14:15; Ezechiel 28:16-17). Satan nu a căzut din rai; mai degrabă Satan a fost aruncat din rai.

sursa: https://www.gotquestions.org/Romana/caderea-Satan.html

BLOG - FEMEIA CRESTINA

"Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa,
iar femeia nebună o dărâmă
cu înseşi mâinile ei."
Proverbe 14:1

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?