Răspuns:
Adesea se face confuzie între răpire și a doua venire a lui Hristos. Uneori este dificil să stabilim dacă versetul din Scriptură se referă la răpire sau la a doua venire. Totuși, în studierea profețiilor biblice cu privire la sfârșitul timpului, este foarte important să înțelegem deosebirea între cele două.

Răpirea este atunci când Hristos Se reîntoarce pentru a lua Biserica (toți cei care cred în Hristos) de pe pământ. Răpirea este descrisă în 1 Tesaloniceni 4:13-18 și 1 Corinteni 15:50-54. Credincioșilor care au murit le vor învia trupurile și, alături de credincioșii care încă trăiesc, se vor întâlni cu Domnul în văzduh. Acestea vor avea loc într-un moment, într-o clipeală de ochi. A doua venire este când Iisus Se reîntoarce pentru a-l învinge pe Antihrist, va distruge răul și-Și va stabili Împărăția de o mie de ani. A doua venire este descrisă în Apocalipsa 19:11-16.

Deosebirile importante dintre răpire și a doua venire sunt următoarele:

1) La răpire, credincioșii se întâlnesc cu Domnul în văzduh (1 Tesaloniceni 4:17). La a doua venire, credincioșii se vor întoarce cu Domnul pe pământ (Apocalipsa 19:14).

2) A doua venire are loc după Necazul cel mare și greu (Apocalipsa capitolele 6-19). Răpirea are loc înainte de Marele necaz (1 Tesaloniceni 5:9; Apocalipsa 3:10).

3) Răpirea înseamnă înlăturarea credincioșilor de pe pământ ca un act de eliberare (1 Tesaloniceni 4:13-17, 5:9). A doua venire include înlăturarea necredincioșilor ca un act de judecată (Matei 24:40-41).

4) Răpirea va fi secretă și instantanee (1 Corinteni 15:50-54). A doua venire va fi vizibilă tuturor (Apocalipsa 1:7; Matei 24:29-30).

5) A doua venire a lui Hristos nu va avea loc decât după ce anumite evenimente specifice sfârșitului veacurilor vor avea loc (2 Tesaloniceni 2:4; Matei 24:15-30; Apocalipsa capitolele 6–18). Răpirea este iminentă, poate avea loc în orice moment (Tit 2:13; 1 Tesaloniceni 4:13-18; 1 Corinteni 15:50-54).

De ce este important să păstrăm distincția dintre răpire și a doua venire?

1) Dacă răpirea și a doua venire sunt același eveniment, înseamnă că credincioșii vor trebui să treacă prin Marele necaz (1 Tesaloniceni 5:9; Apocalipsa 3:10).

2) Dacă răpirea și a doua venire sunt același eveniment, întoarcerea lui Hristos nu este iminentă – există multe evenimente care trebuie să se mai întâmple înainte de întoarcerea Sa (Matei 24:4-30).

3) În descrierea perioadei Marelui necaz, Apocalipsa capitolele 6-19 nu menționează niciunde Biserica. În timpul Marelui necaz – de asemenea numit „vreme de necaz pentru Iacov” (Ieremia 30:7) – Dumnezeu Își va reîntoarce atenția în primul rând asupra lui Israel (Romani 11:17-31).

Răpirea și a doua venire sunt similare, dar sunt evenimente diferite. Amândouă implică întoarcerea lui Iisus. Ambele sunt evenimente de la sfârșitul veacurilor. Totuși, este de importanță crucială să cunoaștem deosebirile. Pe scurt, răpirea este întoarcerea lui Hristos pe nori pentru a-i lua pe credincioși de pe pământ înainte de timpul de manifestare a mâniei lui Dumnezeu. A doua venire este întoarcerea lui Hristos pe pământ pentru a pune capăt Marelui necaz și pentru a-i înfrânge pe Antihrist și lumea împărăției sale rele.

sursa: https://www.gotquestions.org/Romana/rapire-doua-venire.html

BLOG - FEMEIA CRESTINA

"Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa,
iar femeia nebună o dărâmă
cu înseşi mâinile ei."
Proverbe 14:1

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?