Isaia 52:14 declară, “După cum pentru mulți a fost o pricină de groază—atât de schimonosită Îi era fața, şi atât de mult se deosebea înfățişarea Lui de a fiilor oamenilor.” Isus a suferit foarte sever în timpul încercărilor, torturii şi crucificării (Matei 27; Marcu 15; Luca 23; Ioan 19). 

Oricât de îngrozitoare au fost suferințele Sale fizice, nu se puteau compara cu suferințele spirituale prin care El a trecut. 2 Corinteni 5:21 spune, “Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.” Isus a purtat păcatele întregii lumi (1 Ioan 2:2).

Păcatul L-a făcut pe Isus să strige, “Dumnezeul meu, Dumnezeul Meu pentru ce M-ai părăsit?” (Matei 27:46). Aşadar, oricât de brutale au fost suferințele fizice ale lui Isus, acest lucru era nimic comparativ cu faptul că a trebuit să îndure păcatele noastre şi să moară pentru a plăti pedeapsa pentru ele (Romani 5:8).

Isaia a profețit suferințele lui Isus într-un limbaj foarte clar: “Disprețuit şi părăsit de oameni, om al durerii şi obişnuit cu suferința, era aşa de disprețuit că îți întorceai fața de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiți” (Isaia 53:3, 5). Psalmul 22:14-18 este un alt pasaj puternic care a prezis suferințele lui Mesia: “Am ajuns ca apa, care se scurge, şi toate oasele mi se despart; mi s-a făcut inima ca ceara, şi se topeşte înlăuntrul meu. Mi se usucă puterea ca lutul, şi mi se lipeşte limba de cerul gurii: m-ai adus în țărâna morții. Căci nişte câini mă înconjoară, o ceată de nelegiuiți dau țârcoale împrejurul meu, mi-au străpuns mâinile şi picioarele: toate oasele aş putea să mi le număr. Ei, însă, pândesc şi mă privesc; îşi împart hainele mele între ei, şi trag la sorț pentru cămaşa mea.”

De ce a trebuit ca Isus să sufere aşa de rău? Unii cred că torturarea fizică a lui Isus era parte a pedepsei Sale pentru păcatele noastre. Într-o oarecare măsură, este adevărat. În acelaşi timp, tortura la care a fost supus Isus vorbeşte mai mult de ura şi cruzimea omenirii decât de pedeapsa lui Dumnezeu pentru păcat. Ura absolută a lui satan pentru Dumnezeu şi Isus cu siguranță a fost parte a motivației din spatele acelor torturi şi abuzuri necruțătoare. Suferința pe care a îndurat-o Isus este exemplul final al urii şi furiei pe care omul păcătos le simte față de un Dumnezeu sfânt (Romani 3:10-18).

 

sursa: http://www.gotquestions.org/Romana/Iisus-suferind.html

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?