Ca toate celelalte forme de imoralitate sexuală, relaţiile sexuale dinainte de căsătorie/premaritale sunt condamnate în mod repetat în Sfânta Scriptură (Faptele Apostolilor 15:20; Romani 1:29; 1 Corinteni 5:1; 6:13,18; 7:2; 10:8; 2 Corinteni 12:21; Galateni 5:19; Efeseni 5:3; Coloseni 3:5; 1 Tesaloniceni 4:3; Iuda 7). Biblia promovează abstinenţa sexuală înainte de căsătorie. Relaţiile intime dinaintea căsătoriei sunt la fel de greşite ca şi adulterul sau alte forme de imoralitate sexuală, întrucât toate acestea implică relaţii sexuale între persoane care nu sunt căsătorite. Relaţiile sexuale între un bărbat şi soţia sa reprezintă singura formă de relaţii sexuale permisă de Dumnezeu (Evrei 13:4).

Relaţiile sexuale dinaintea căsătoriei au devenit foarte obişnuite din mai multe motive. Mult prea adesea oamenii se concentrează pe aspectul “recreativ” al relaţiilor sexuale fără a-şi da seama de aspectul “re-creativ”. Sigur, relaţiile sexuale sunt plăcute. Dumnezeu le-a conceput să fie aşa. El doreşte că soţul şi soţia să se bucure de relaţii sexuale, dar numai în cadrul căsătoriei. Cu toate acestea, scopul primordial al relaţiilor sexuale nu este plăcerea, ci mai degrabă reproducerea. Dumnezeu nu interzice relaţiile sexuale dinaintea căsătoriei pentru a ne răpi plăcerea, ci pentru a ne proteja de sarcini nedorite şi a evita naşterea unor copii nedoriţi de părinţii lor sau pentru a proteja părinţi care nu sunt pregătiţi pentru a avea copii. Imaginează-ţi cât de mult bine ar aduce lumii de astăzi dacă modalitatea în care Dumnezeu vede relaţiile sexuale ar fi respectată: mult mai puţine boli transmise pe cale sexuală, mai puţine mame necăsătorite, mai puţine sarcini nedorite, mai puţine avorturi etc. Abstinenţa este singura modalitate dată de Dumnezeu care trebuie practicată în ceea ce priveşte relaţiile sexuale dinaintea căsătoriei. Abstinenţa salvează vieţi, protejează copiii, oferă relaţii sexuale cu valoare adecvată, şi cel mai important, Îl onorează pe Dumnezeu.

sursa: http://www.gotquestions.org/Romana/sex-inainte-casatorie.html

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?