Isus nu a fost surprins niciodată în Biblie spunând exact “Eu sunt Dumnezeu.” 

Aceasta nu înseamnă totuşi că El nu a pretins că este Dumnezeu. Iată de exemplu cuvintele lui Isus din Evanghelia după Ioan 10:30: “Eu şi Tatăl una suntem.” La prima vedere, asta nu pare a fi o revendicare de a fi Dumnezeu. Totuşi, examinaţi care a fost reacţia evreilor la cuvintele lui Isus: “Nu pentru o lucrare bună aruncăm noi cu pietre în Tine, ci pentru o hulă, şi pentru că Tu, care eşti un om, Te faci Dumnezeu” (Ioan 10:33). Evreii înţeleseseră faptul că Isus declarase că El este Dumnezeu.

În versetele următoare, Isus nu şi-a retras niciodată vorbele prin a le spune evreilor că El nu ar fi Dumnezeu.Aceasta indică faptul că Isus a spus adevărul cu privire la aceea ca El era Dumnezeu, declarând “Eu şi Tatăl una suntem” (Ioan 10:30). Ioan 8:58 este un al exemplu în acest sens.

Isus a spus: “Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sunt Eu”. Din nou, ca răspuns, evreii au ridicat pietrele pentru a-L omori cu ele (Ioan 8:59). De ce ar fi vrut evreii să Îl omoare cu pietre pe Isus dacă El nu ar fi spus ceva despre care ei să fi crezut că este blasfemiator, în cazul acesta, să pretindă că este Dumnezeu?

Ioan 1:1 spune: “Cuvântul era Dumnezeu”.
Ioan 1:14 spune: “Cuvântul S-a făcut trup.” Aceasta indică foarte clar că Isus este Dumnezeu întrupat.
Faptele Apostolilor 20:28 ne spun: "...păstoriţi Biserica Domnului, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său."
Cine a câştigat Biserica cu sângele Său?
Isus Hristos.
Dar Faptele Apostolilor 20:28 declară că Dumnezeu a câştigat Biserica cu sângele Său.
Prin urmare, Isus este Dumnezeu!

Toma, ucenicul lui Isus, I S-a adresat astfel: “Domnul meu şi Dumnezeul meu” (Ioan 20:28). Isus nu l-a corectat pe Toma în nici un fel.
Tit 2:13 ne încurajează să aşteptăm venirea Dumnezeului şi Mântuitorului nostru – Isus Hristos (vezi si 2 Petru 1:1).
În Evrei 1:8, Tatăl declară despre Isus: "pe când Fiului I-a zis: "Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule,
este în veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate."

În Apocalipsa, un înger l-a învăţat pe apostolul Ioan să se închine numai lui Dumnezeu (Apocalipsa 19:10). În mai multe locuri din Scriptură Isus primeşte închinare (Matei 2:11; 14:33; 28:9,17; Luca 24:52; Ioan 9:38). El nu a interzis niciodată oamenilor să I se închine. Dacă Isus nu ar fi fost Dumnezeu, El le-ar fi spus oamenilor să nu I se închine, după cum a făcut îngerul din Apocalipsa.

Există şi multe alte versete şi pasaje din Scriptură care argumentează dumnezeirea lui Isus.
Cel mai important motiv pentru care Isus trebuie să fie Dumnezeu este că dacă nu ar fi Dumnezeu, atunci moartea Sa nu ar fi fost suficientă pentru plata păcatelor întregii lumi (1 Ioan 2:2).
Numai Dumnezeu putea plăti o astfel de pedeapsă infinită.
Numai Dumnezeu ar putea lua păcatele lumii (2 Corinteni 5:21), numai El ar putea muri, şi apoi învia – demonstrând astfel biruinţa Sa asupra păcatului şi a morţii.

 

sursa: http://www.gotquestions.org/Romana/Este-Iisus-Dumnezeu.html

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?